D’Addario XS - nedsænket i springvandet af evig ungdom.
Af Magnus Olsson, udgivet 2021-08-16 på Crafton.se

Som guitarist er der nogle drømme, vi alle deler, såsom opfindelsen af ​​den magiske talentpille, der straks giver os mulighed for at spille, hvad vi vil. En anden fælles drøm for alle guitarister er, at der var en guitarstreng, der bevarer sin tone for altid. At uanset hvor meget du spiller, så lyder guitaren som den skal med klarhed, diskant og harmonik, som om strengene bare på magisk vis forblev nye. At de føles friske og vågne, når man tager guitaren op for at spille lidt, uanset hvor lang tid det er siden, man skiftede strenge. Ganske enkelt en snor dyppet i springvandet af evig ungdom og derfor aldrig ældre.

 

D'Addarios nye XS-streng lader os komme tættere på den herlige drøm end nogensinde før. Det rykker grænserne for, hvad en coated streng kan være og tager os guitarister store skridt tættere på drømmestrengene. De lyder som du vil have i lang, meget lang tid, betydeligt længere end nogen anden streng før færdig. Den føles og spiller som du vil lige så længe, ​​belægningen frynser ikke, den falmer ikke eller mister humøret og den løsner sig ikke så let som andre strenge.

XS er en streng fyldt med D'Addario innovationer såsom NY stålkerne, Fusion Twist, ultratynd belægningsfilm, der er 10x tyndere end et menneskehår og belagte almindelige strenge (som kun har eksisteret på D'Addario XT før). Simpelthen den mest innovative coatede streng, der nogensinde er lavet.

Så hvad gør XS så god?
Som nævnt er det en kombination af mange forbedrede egenskaber, at kombinationen bliver til noget på et helt nyt niveau. Lad os se nærmere på dem alle.

 

NYT Stål kulstofstål kerne:

NY Steel er en stållegering, som D’Addario udviklede til de revolutionerende NYXL strenge, der kom for et par år siden. Det er et stål med meget høj udmattelsesbestandighed, hvilket giver en masse meget ønskværdige egenskaber.

Strengen sætter sig ekstremt hurtigt i tonehøjde ved opstrengning og skal ikke strækkes og strækkes flere gange som andre strenge. Det er en vidunderlig ønskværdig egenskab, når man står på scenen og en streng går af – på med en ny, tune op og spille. Strengen sætter sig med det samme og holder stemningen mærkbart bedre end almindelige strenge. Virkelig og stor forskel, da du kan stole på instrumentets tonehøjdestabilitet på en helt ny måde. Snoren modstår også fysisk skade fra lommetyve, bøjninger og vibrato meget bedre og er derfor mindre tilbøjelig til at knække på grund af materialetræthed. Snoren er målt til 131% mere stabil og holdbar end en almindelig streng.

 

Fusion Twist:

Er en ny og forbedret måde at fastgøre bolden til strengen, som normalt er en strengs svageste punkt.
Fusion Twist er således med til at forbedre stemningsstabiliteten endnu mere og styrker strengens svageste punk.

 

Coating:

XS-trådene er beskyttet af en ultratynd belægning, der er 10 gange tyndere end et menneskehår. Belægningen giver en meget effektiv smuds- og fugtafvisende overflade, som gør, at strengen bevarer sin tone i meget lang tid, men er så tynd, at den ikke ødelægger tonen, som så mange andre coatede strenge på markedet gør.
Strengen får også en blød og medgørlig spillefølelse med få fingerlyde (den knirkende lyd fra fingrene, der bevæger sig over strengene).

 

Sammenfattende er D'Addarios stål-carbonkerne og fusions-twist unikke for D'Addario og giver XS uovertruffen styrke og stemningsstabilitet sammenlignet med alle andre producenters coatede strenge. Den supertynde belægning beskytter strengen og holder tonen i lang tid. Vi tør godt sige, at D'Addario laver de bedste coatede strenge på markedet, men vi opfordrer dig til at prøve det!

Hvordan er det at spille på XS?

Det vigtigste spørgsmål, du kan stille dig selv lige nu, er "lever den op til dets løfte?" og svaret er et rungende "det fungerer upåklageligt!".

Jeg har i snit spillet omkring 3 timer om dagen med strengen på den samme guitar i lang tid, et par måneder, og jeg tør godt love, at hvis man nu tog guitaren op, skulle man tro, at den bare fik nye strenge. En oplevelse jeg aldrig har oplevet før, en streng der bare bliver ved med at lyde "ny streng" længere end nogensinde. Et par måneder lyder måske ikke så længe for nogle ører, men for perspektivet holder mine normale strenge med samme spilletid højst en uge. NY Steel-kernen virker virkelig, hvilket jeg allerede kendte fra NYXL-strengene, de sætter sig ned med det samme, og jeg ville vove at strenge min guitar lige før en koncert uden at bekymre mig om, at den er korrekt….

Indtil videre er XS kun tilgængelig til stålstrengsguitarer og mandoliner, men forvent en udvikling af serien for XS er kommet for at blive.

 

Se butikken aktualle udvalg af XS Strenge. Klik her for at se hele udvalget.