G&L: GUITARS BY LEO

På en regnvejrsdag, tilbage i marts 1991, fik musikbranchen et chok – ”The Godfather” af moderne musik, Leo Fender gik bort.

Han havde lige havde færdiggjort sin sidste prototype, et vidnesbyrd om hans passion for at forbedre sine instrumenter.

”G&L Guitars and Basses are the best instruments I have ever made.” – Leo Fender

Hvorfor havde Leo det sådan? Fordi han havde udstyret G&L’-modellerne med sound og teknologi som var gennembrydende for branchen, og som brugerne stadig er begejstrede for.

For eksempel:

  • Dual-Fulcrum Vibrato, der er super blød og mere stabil. 

  • Saddle-Lock Bridge, der overfører mere resonans til guitarkroppen.

  • MFD pickups, som er unikt klare, varme, udtryksfulde og bredspektrede.

  • PTB-tonesystemet, der tilbyder diskant- og bascut for mere alsidighed.

 

Leo ville være sikker på, at G&L ville lyse endnu stærkere, når han var væk. Han vidste, at han skulle passe på sine folk, så de kunne føle sig frie til at bygge videre på hans arv af kvalitet og innovation. Hans kone delte denne forpligtelse, og hun valgte Leos ven John C. McLaren til at overtage ejerskabet af G&L for at udvide og udvikle det på en måde, der ville glæde Leo.

 

John delte Leos syn på G&L som en producent af fremragende instrumenter, alle kærligt udformet til kræsne musikere. Det samme gør Johns sønner, Dave og Johnny McLaren. Derfor er G&L nu mere end nogensinde rost for deres fremragende kvalitet og sound. Og takket være en særlig blanding af traditionelt håndværk og banebrydende teknologi leverer G&L-instrumenter uovertruffen ydeevne og værdi.

 

G&L fortsætter med at lave instrumenter med dedikation og stor dygtighed på Leos historiske fabrik på Fender Avenue i Fullerton, Californien – ”The Birthplace of the Bolt-On”. Og inspiration er altid lige ved hånden, da Leos private værksted, centrum for hans kreative univers, forbliver, som det var på hans sidste dag og har været besøgt af koryfæer fra hele musikverdenen.

 

“Da min bror Johnny og jeg var unge, var Leo altid venlig mod os, og vi lærte så meget af ham. I dag er vi og vores team, forpligtet til at bevare "memory" og arv efter Leo Fender – og det betyder at forfine og forny guitarer og basser, som Leo ville have krævet. Som min far sagde kort efter Leos bortgang: "Vi vil altid gerne føle, at Leo Fender ville være stolt af dagens G&L." -Dave McLaren, præsident

 

LEO FENDER's HISTORIE 

FABRIKKEN PÅ FENDER AVENUE: LEO's ÅND

I dag fortsætter G&L-fabrikken produktionen, som Leo ville have ønsket det. Hans private værksted, der var centrum for hans kreativitet, er bevaret i hjertet af fabrikken og er blevet besøgt af musikfolk fra hele verden. Mens medarbejderne hos G&L fortsætter med at bygge instrumenterne med kærlighed, dedikation og stor dygtighed.

Ved at bevare G&L's unikke karakter og respektere grundlæggerens vision sagde John C. McLaren: "G&L vil altid være villig til at foretage ændringer. Leo Fender var et symbol på forandring og evolution til gavn for musikere. Men for enhver ændring, der overvejes, må vi først spørge os selv: ’Ville Leo have ønsket det på denne måde?’ Hvis ja, så gør vi det. Hvis ikke, så gør vi det ikke. Vi vil altid gerne føle, at Leo Fender ville være stolt af dagens G&L."

 

 

 

 

 

 

 

Se butikkens aktuelle udvalg af G&L produkter her!

 

† Hr. Clarence Leo Fender's personlige navn, lighed og underskrift, samt G&L varemærker og copyrights. ©2022 G&L Musical Instruments/BBE Sound, Inc. Alle rettigheder forbeholdes.